Ga direct naar:
Vesting3hoek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat is de Vesting3hoek?

Daar waar de rivieren de Maas en de Waal samenkomen vindt u Slot Loevestein, Fort Vuren en de vestingsplaatsjes Woudrichem en Gorinchem. Tesamen vormen zij  de Vesting3hoek.  Een bezoek aan de Vesting3Hoek is beslist een aanrader. Een vesting is een middel om een stuk land of een kasteel te verdedigen. Een vesting vindt je in verschillende vormen, welke u allemaal kunt  vinden in dit gebied.

 

De Vesting3hoek is tevens een onderdeel van de (nieuwe) Hollandse Waterlinie. Hierover kunt u meer informatie vinden onder het kopje 'Hollandse Waterlinie'.

 

 

 

 

 

 

Hoe komt u bij de Vesting3hoek?

Vanaf de camping kunt u via de A15 gemakkelijk Fort Vuren (27 km) bereiken, een voormalig Fort van de Hollandse Waterlinie.  U kunt daar de auto parkeren en voor een bezoek aan Loevestein, Woudrichem en eventueel Gorinchem gebruik maken van de veerdienst over de Waal en de Maas

 

Meer informatie over de Vesting3hoek vindt u op de volgende site:

www.vesting3hoek.nl

 

 

 

 

 

 

Wat kunt u doen in de Vesting3hoek?

U kunt in de Vesting3hoek in een dag drie provincies bezoeken, 600 jaar geschiedenis beleven en drie rivieren bevaren. In de Vesting3hoek kunt u fietsen, wandelen, varen, musea bezoeken, de natuur in trekken, over vestingwallen lopen, een kinderfeestje houden enz. Zo zijn er beschreven fiets- en wandelroutes, GPS-routes en is het gebied voorzien van het fietsknooppuntennetwerk. Combineer uw fiets- of wandeltocht met het picknickarrangement van VVV Gorinchem of waag een tochtje met de veerdienst Gorinchem, die u naar alle plaatsen in de Vesting3hoek brengt.

 Bumbella met 2 kinderen op een bankje. Bumbella is de mascotte van camping de Vergarde in de Betuwe.