Ga direct naar:
Fruitoogst

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kersenoogst

Rond half juni begint in de Betuwe de pluk van de kersen. In deze tijd verjagen ze veel vogels uit de boomgaarden door middel van netten, dode vogels of knallers. Ondertussen komen er overal in de Betuwe kersen kraampjes te staan. In sommige boomgaarden kun je je eigen kersen plukken. In de receptie van de camping kun je speciale kersenroutes krijgen die je langs alle kersen boomgaarden laat fietsen.

 

 

 

 

 

 

 

Pruimenoogst

Augustus is de oogstperiode voor de meeste pruimen. Heel veel pruimenbomen staan gewoon in particuliere tuinen en een volgroeide pruimenboom geeft meestal een overvloed aan pruimen. Reden genoeg om voor veel mensen een tafeltje voor aan de weg te zetten met "Pruimen te koop". In een blikje kan u dan het geld stoppen voor een zakje overheerlijke pruimen.

Appel- & perenoogst

Begin september begint het grote werk. De appel- en perenbomen hang vol met fruit wat er in zo'n 6 weken afgaat. De Betuwe wordt overspoeld met meestal Oost-Europese plukkers die vele kuub-kisten vol met appels en peren plukken. Het absolute hoogtepunt van de fruitoogst is het Fruitcorso in Tiel  in het derde weekend van september.

 

Fruitcorso Tiel diashowBumbella eet een appel uit een mandje met appels.
Bumbella is de mascotte van camping de Vergarde in de Betuwe, Gelderland, Nederland