Ga direct naar:
Rondvaart over de Linge 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rederij Brizo

Deze rederij heeft een schip dat geschikt is voor 100 personen. Hij vaart speciaal uit voor groepen van meer dan 25 personen en is uiteraard te huren voor grotere feesten. Hij is echter ook beschikbaar voor passanten op zaterdag en zondag en als u belt voor de vaartijden is het soms zelfs mogelijk dat u zich bij een andere groep voegt.

 

U volgt een schitterende route over de Linge, die u langs verschillende boomgaarden en dorpjes voert. Zo voert de Linge u onder andere langs Geldermalsen en eventueel op aanvraag nog langs andere dorpen, zoals Acquoy, waar u een bijzonder scheve toren zult vinden.

 

www.brizo-rondvaarten.nl

Carbon Maritiem 

Deze organisatie bezit enkel een sleepboot, maar dit is geen gewone! Ze nemen u mee voor een tocht op een historische sleepboot, een varend monument met status A. De sleepboot heet 'Carbon' en u kunt de sleepboot met chauffeur huren op diverse wateren. Zo kunt u bijvoorbeeld alleen al op de Rijn, de Lek, het Amsterdam-rijnkanaal en het sluizencomplex-Amerongen varen. Daarnaast vaart het 'Carbon' in diverse steden. De aanlegplaatsen vindt u op de website die hieronder staan vermeld.

 

De boot vaart enkel voor groepen van maximaal 12 personen.

 

www.carbonmaritiem.nl

Rederij Leerdam

Dit is een rondvaartbedrijf dat net iets verder rijden is, maar wel een uitstekende service biedt. Op de site vindt u de voorlopige vaartijden van de schepen en verdere prijzen. U kunt een extra vaart aanvragen bij een groep van meer dan 25 personen. Deze rederij heeft verschillende aanlegplaatsen en wij adviseren u dan ook om goed te kijken welke voor u de meest gunstige is.

 

Deze rederij leidt u tevens over de Linge, waardoor hij ongeveer dezelfde bezienswaardigheden toont als rederij Brizo. Natuurlijk zitten er wel verschillen in aanlegplaats en schepen, waardoor deze misschien beter bij u past dan rederij Brizo.

 

www.rederijleerdam.nl

 

 

 

 Fred Pret vaart met een bootje op de waterplas van kindercamping de Vergarde in de Betuwe.