Ga direct naar:
Fietsroute Betuwe-Appeldijkje

Beschrijving Fietsroute Betuwe-Appeldijkje:

Een zeer fraaie en populaire Betuwse fietsroute. Vooral tijdens de Appelbloesem tijd zult u vele fietsers op deze route tegen komen.  Deze fietsroute voert u langs het 600 jaar oude vestingstadje Buren, de heerlijkheid Marienwaerdt en terug via het Betuwse dorp Geldermalsen.

 

Afstand Fietsroute: 29 Km (34 Km)

 

Knooppunten Fietsroute Betuwe-Appeldijkje:

66 64 (62) 60 31 55 54 53 30 59 (43) 66

Deze route kan zo'n 5 km ingekort worden door op twee punten af te wijken van het knooppunten systeem.

 

Knooppunt Beschrijving Fietsroute Betuwe-Appeldijkje
  U gaat vanaf de camping linksaf, de Erichemseweg op.
66 U bent nu in het centrum van Erichem.
64 Bij knooppunt 64 bent u bij Oranjestad Buren. U kunt eventueel het prachtige vestingstadje bezoeken. Bij knooppunt 64 fietst u richting knooppunt 62. U kunt ervoor kiezen bij de splitsing van de Kornedijk met de Hennisdijk af te wijken van het knooppunten systeem en de kornedijk te volgen. Deze route is korter en door velen zelfs veel mooier bevonden. Aan het einde van de dijk, in het plaatsje Buurmalsen, gaat u linksaf richting Geldermalsen. Als u bij de rotonde rechtsaf gaat fietst u richting knooppunt 60.
(62) U fietst over de nieuwe steeg richting knooppunt 60.
60 Bij knooppunt 60 fietst u de Lingedijk op richting knooppunt 31.
31 U bent nu in het Betuwse dorp Tricht. We vervolgen de Lingedijk die over gaat in de Appeldijk richting knooppunt 55. Zo'n 2 km op weg komt u bij de kruising met de Middelweg Fruitbedrijf de Hoenderik tegen. Dit is een ideale plek voor een verfrissend drankje.
55 U bent nu op landgoed Heerlijkheid Marienwaerdt Een fraai stukje Betuwe. U gaat naar knooppunt 54.
54

U steekt met de pont over naar knooppunt 53. Controleer wel vooraf het vaarschema. Als de pont niet vaart moet u een omweg maken van circa 2 km via knooppunt 52.

53 U gaat na de pont linksaf richting knoopunt 30. U fietst daarbij door landgoed Noordenhoek en langs het Betuwse plaatsje Deil.
30

U rijdt nu Geldermalsen binnen richting knooppunt 59.

U kunt bij knooppunt 14 via een andere route weer terugrijden naar knoopunt 15.

59 U bent nu in het centrum van Geldermalsen.  Wij rijden Geldermalsen uit richting knooppunt 43. Zodra u Geldermalsen uitrijdt en de rivier de Linge oversteekt, gaat u op de Erichemsekade rechtsaf. Hier kunt u het knoopunten systeem volgen via knooppunt 43 en 66 of zo'n 4 km afsnijden door hier af te wijken van het knooppunten systeem. In dat laatste geval pakt u op de Erichemsekade de eerste weg links, de Mierlingsestraat. Aan het einde van de weg rechtsaf en direct weer links richting Erichem. U komt nu uit op knooppunt 66 alwaar u rechtsaf richting knooppunt 1 gaat. u komt dan vanzelf weer op camping de Vergarde.
 


Fred Pret en Bumbella aan het steppen. Fred Pret en Bumbella zijn typetjes van camping de Vergarde in midden-Nederland