Ga direct naar:
Fietsen & Wandelen in de Betuwe

Camping de Vergarde: Fietsen en wandelen in de Betuwe

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 -

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fietsen met knooppunten in de Betuwe

 

 

Betuwe Fiets en Wandelparadijs

De Betuwe staat bekend als één van de mooiste fiets- en wandelgebieden van Nederland. Al wandelend of fietsend over mooie landweggetjes en dijken met romatische dijkhuizen en oude boerderijen, langs boomgaarden en door historische dorpen, lijkt het alsof de tijd heeft stil gestaan.

 

Oogstrelend is de bloesem-periode van ongeveer half april tot half mei (hangt van het weer af) of de bloei van fluitekruid. Ronduit leuk en gezellig is fietsen tijdens de kersenpluk in juni waarbij u bij sommige fruittelers soms zelf uw eigen kersen in de kersenboomgaard mag plukken.

De oogstperiode en de herfst zijn ook uniek te noemen. Overal hangen dan de appels en peren aan de bomen en wordt er zo'n 6 weken lang (van begin september tot half oktober) hard gewerkt om de oogst binnen te krijgen.

 

Fietsen in de Betuwe is dan ook het hele jaar een natuurlijke belevenis.

 

Fietsknooppunten

Voor het plannen van een fietsroute kunt het beste gebruik maken van het fietsknoop-punten systeem. De Betuwe is aangesloten op het fietsknooppunten systeem.

Het principe is eigenlijk heel simpel. Alle routes van de knooppuntnetwerken zijn in twee richtingen bewegwijzerd. De bordjes lijken op die van de LF-routes: rechthoekig met groen opschrift. Elk knooppunt (feitelijk: keuzepunt) in het netwerk heeft een eigen nummer. De routebordjes brengen je door middel van het volgen van het juiste nummer naar het door jou gekozen knooppunt.

Bij het plannen van je tocht is een overzichtskaart onmisbaar. Deze is te koop in de receptie van camping de Vergarde.
Meer informatie over het gebruik van de fietsknooppunten vind je op fietsroutenetwerk.net

Wandelen

Voor Camping de Vergarde langs ligt het Lingepad (LAW 6-2), een langeafstand wandelpad lopend van Leerdam naar de Duitse grens. Camping de Vergarde wordt daaroom veelvuldig gebruikt als tussenstop voor de langeafstand wandelaars.

 

Ook als u iets kortere afstanden wil lopen kunt u tterecht op de camping. U kunt vanuit de Vergarde een prachtige wandeling maken naar Buren. Ook het Staatsbosbeheer park Landgoed Soelen leent zich uitstekend voor een mooie boswandeling.

 

Een bijzondere ervaring is het volgen van een struinroute in de uiterwaarde van de Waal of Nederrijn. Er zijn routes verkrijgbaar in de receptie van de camping. Kijk ook eens op: Struinen in de uiterwaarden 

Betuwe Fiets en Wandelparadijs

De Betuwe staat bekend als één van de mooiste fiets- en wandelgebieden van Nederland. Al lopend of rijdend over mooie landweggetjes en dijken met romatische dijkhuizenen oude boerderijen, langs boomgaarden en door historische dorpen, lijkt het alsof de tijd heeft stil gestaan.

 

Oogstrelend is de bloesemperiode van ongeveer half april tot half mei (hangt van het weer af) of de bloei van fluitekruid. Ronduit leuk en gezellig is de kersenpluk in juni waarbij u bij sommige fruittelers soms zelf u eigen kersen in de kersenboomgaard mag plukken.

De oogstperiode en de herfst zijn ook uniek te noemen. Overal hangen dan de appels en peren vol aan de bomen en wordt er zo'n 6 weken lang van begin september tot half oktober hard gewerkt om de oogst binnen te krijgen.

 

 

 

Wandelen

Voor Camping de Vergarde langs ligt het Lingepad (LAW 6-2), een langeafstand wandelpad lopend van Leerdam naar de Duitse grens. Camping de Vergarde wordt daarom veelvuldig gebruikt als tussenstop voor de langeafstand wandelaars.

 

Ook als u iets kortere afstanden wilt lopen kunt u terecht op de camping. U kunt vanuit de Vergarde een prachtige wandeling maken naar Buren. Ook het Staatsbosbeheer park Landgoed Soelen leent zich uitstekend voor een mooie boswandeling.

 

Een bijzondere ervaring is het volgen van een struinroute in de uiterwaarde van de Waal of Nederrijn.  Een bewegwijzerde route is rondje Tiel (20 km) die u op 2 km van de camping kan oppakken. PDF routekaartje.

 

Interessante wandelgebieden zijn verder:

De Regulieren 8km NW van de camping

Landgoed Neerijnen 15 km ZW van de camping

De Eng 16 km NO van de camping

Fietsknooppunten

Voor het plannen van een fietsroute kunt u het beste gebruik maken van het fietsknoop-punten systeem, waar de Betuwe op aangesloten is.  

Het principe is eigenlijk heel simpel. Alle routes van de knooppuntnetwerken zijn in twee richtingen bewegwijzerd. De bordjes lijken op die van de LF-routes: rechthoekig met groen opschrift. Elk knooppunt (feitelijk: keuzepunt) in het netwerk heeft een eigen nummer. De routebordjes brengen je door middel van het volgen van het juiste nummer naar het door jou gekozen knooppunt.

Bij het plannen van je fietstocht is een overzichtskaart onmisbaar. Deze is te koop in de receptie van camping de Vergarde.
Meer informatie over het gebruik van de fietsknooppunten vind je op fietsroutenetwerk.net.

 

Voor het fietsen met fietsknooppunten vanaf camping de Vergarde kunt u ook gebruik maken van onze fietsroutes.Fred Pret en Bumbella aan het steppen. Fred Pret en Bumbella zijn typetjes van camping de Vergarde in midden-Nederland