Ga direct naar:
Evenementen in de Betuwe

In de Betuwe worden jaarlijks diverse evenementen georganiseerd. Enkele voorbeelden zijn markten, braderieën, (muziek)festivals, exposities, beeldende kunst en evenementen rond bloesem, fruit en overige evenementen.  

April 2018

Tiel Pakt Uit

Beschrijving Consumenten kunnen in dit weekend profiteren van diverse acties van de winkeliers. Alle deelnemende winkeliers laten u tijdens deze weekenden profiteren van kortingen. Daarnaast zijn er modeshows, muziek- en dansvoorstellingen en speciale attracties voor de kinderen. Parkeren tijdens deze dagen is gratis.
Waar Tiel-centrum (circa 7 km vanaf camping de Vergarde)
Wanneer 7 en 8 april 2018

 ...

Rode kruis bloesemtocht Geldermalsen

Beschrijving Deze wandeltocht start in Geldermalsen en voert de deelnemers door de mooiste delen van de Betuwe waar de Koninklijke Landmacht een aantal bruggen 'slaat' over de rivier de Linge. Zo komen wandelaars op plaatsen en particuliere terreinen die normaal voor het publiek niet toegankelijk zijn. Er zijn vier wandelafstanden en drie afstanden voor liefhebbers van nordic walking op een apart parcours.
Waar Geldermalsen, Veilinghallen vlakbij het NS station (zo'n 13 km vanaf Camping de Vergarde)
Wanneer 21 april 2018
Website http://www.rodekruisbloesemtocht.nl/

........................


Mei 2018

Dweilen in Zoelen

 

Beschrijving Tijdens de Zoelse Dweildag zullen ruim dertig dweilorkesten in Zoelen strijden om de grote prijs van Zoelen. Naast het   muziekfestijn staan 200 kramen in het dorp opgesteld. Aanvang om 12.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis en het parkeren is gratis, maar wel op de daarvoor aangegeven plaatsen. Opbrengst voor de verenigingen in het mooie dorp.
Waar Zoelen (circa 5 km vanaf Camping de Vergarde)
Wanneer 27 mei 2018
Website http://www.dweildagzoelen.nl/

........................

........................

TrekkerTrek

Beschrijving De Tractorpulling en truckpulling welke jaarlijks in het hart van het dorp Erichem worden gehouden, zijn uitgegroeid tot een van de grootste evenementen in het Rivierengebied. De opbrengsten daarvan zijn bestemd voor het onderhoudsfonds van de St. Joriskerk en het dorpshuis. Het evenement duurt 2 dagen. Daarna is er een groot tentfeest.
Waar Erichem, aan de andere kant van ons dorp
Wanneer 11 en 12 mei 2018
Website http://www.erichem.net/

......................

.....................


Betuwse Fiets-4-daagse

Beschrijving Op de fiets mis je van de Betuwe niets. Onder dat motto wordt de 29ste Betuwse fietsvierdaagse gehouden. Prachtige routes zijn uitgezet. Afstanden van 20, 40, 60 en 80 kilometer. Start vanaf het dorpshuis 'De Avezaathen', tussen 08.30 en 11.00 uur. Voorinschrijving: Kinderen tot 12 jaar € 5,- en volwassenen € 8,-.
Waar Kerk-Avezaath, Dorpshuis (minder dan 2 km vanaf Camping de Vergarde)
Wanneer 10 t/m 13 mei 2018
Website http://www.betuwsefietsvierdaagse.nl/

........................

........................

Kunstmarkt Buren

Beschrijving In de tuinen van het voormalig Koninklijke weeshuis, thans het Museum der koninklijke Marechaussee, aan de Weeshuiswal, wordt een grote kunstmarkt gehouden. Ruim 80 kunstenaars uit het gehele land, Belgie en Duitsland zijn aanwezig om hun werk te tonen. Geopend van 12.00 tot 17.00. De toegang is gratis en graag parkeren buiten de stadswallen.
Waar Buren, Museum der Koninklijke Marechaussee (zo´n 2.8 kilometer van Camping de Vergarde)
Wanneer 20 mei 2018
Website www.kunstmarktburen.nl

 

Pinkstermarkt Lienden

Beschrijving Vandaag wordt op het Marktplein de jaarlijkse Pinkstermarkt gehouden. Duizenden mensen komen weer naar Lienden om met elkaar bij te praten, want iemand die ooit iets in zijn leven met Lienden heeft gehad komt om vrienden en kennissen te ontmoeten. De markt begint om 12.00 uur. Voor de toeristen in de gemeente Buren is dit evenement een aanrader! Dan is de plaats om even bij te komen Het Wapen van Lienden. Linda en Tries hebben de koffie al vroeg klaar. Vanaf 9.00 uur bent u welkom.
Waar Lienden, Marktplein (zo´n 16 kilometer van Camping de Vergarde)
Wanneer 21 mei 2018

Dorpsfeesten en Jaarmarkt

Beschrijving Bij de dorpsfeesten behoort een grote jaarmarkt met allerlei activiteiten. De markt is van 10.00 tot 16.00 uur. Toegang is gratis.
Waar Eck en Wiel (zo'n 14 kilometer van Camping de Vergarde)
Wanneer 26 mei 2018
Website http://www.dorpopstelten.nl/


........................

........................


Juni 2018

 
Jaarmarkt en rommelmarkt

Beschrijving Het ene jaar wordt de markt in kerk Avezaath en het andere jaar in Kapel Avezaath gehouden. Onder de naam ´Avezaath´s allerlei´, probeert de organisatie geld bijeen te brengen voor het onderhoud van de twee mooie kerkjes. Dit jaar wordt de markt in Kapel Avezaath gehouden en wel rond de kerk.
Waar Kapel Avezaath, rond de kerk (zo´n 4.6 kilometer van Camping de Vergarde)
Wanneer 2 juni 2018


Streetparade en Taptoe Tiel

Beschrijving

Tieler Tal Bierfest zijn. De zaterdag zal in ieder geval gevuld worden met de Street Parade en de 24e Taptoe Tiel, daarnaast is de organisatie aan het brainstormen over een derde activiteit op deze dag. Op de zondag zal er weer de Braderie zijn met het Betuws Blaaskapellen Kampioenschap.

Waar Tiel-centrum (circa 7 km vanaf Camping de Vergarde)
Wanneer 1, 2 en 3 juni 2018
Website http://www.taptoetiel.nl/


Tielse Toeterdag en Braderie

Beschrijving

De Tielse Toeterdag bestaat uit een blaaskapellenfestival in combinatie met een braderie in het winkelhart van Tiel en het is dan tevens koopzondag. De braderie trekt de laatste jaren meer dan 10.000 bezoekers en onderscheid zich met 180 kramen als de grootste in de regio. Het begint om 11 uur en het is rond 17 uur weer afgelopen. Toegang gratis

Waar Tiel-centrum (circa 7 km vanaf Camping de Vergarde)
Wanneer 3 juni 2018
Website http://www.taptoetiel.nl/

.............................................

Paardenjaarmarkt Beusichem                                                                                              

Beschrijving

Al sinds 1461 organiseert Beusichem jaarlijks een paardenmarkt. De jaarlijkse kermis is daar omheengegroeid. Vier dagen feest voor jong en oud. Op zaterdag is de paardenmarkt van 7.00 tot 12.00 uur.

Waar Beusichem (10 km ten noorden van Camping de Vergarde)
Wanneer 14 t/m 17 juni 2018 met een paardenmarkt, kermis en braderie
Website http://www.paardenjaarmarkt.nl/

 

Juli 2018

Betuws Spektakel - Greatest Hits Festival

Beschrijving

Het Greatest Hits Festival is een festival op een geweldige plek: De Meent in Beusichem. Het festival begint om 14.00 uur en start met de hits van vroeger en gaat door tot 02.00 uur waarbij de hits van vandaag langskomen. Naast de line-up met acts, DJ's en bands zijn er ook diverse foodtrucks.   

Waar Beusichem, De Meent
Wanneer 30 juni 2018
Website https://greatesthitsfestival.splashthat.com/


........................

......................


Augustus 2018

Landgoedfair Marienwaerdt

Beschrijving

Ruim 140 standhouders presenteren een divers aanbod van landelijke producten, smaakvolle (buiten)kleding, sieraden, tuinaccessoires- en meubelen, planten, brocante en antiek. In de 'culinaire weide' bieden kleine ondernemers hun biologische producten aan. Ook zijn de delicatessen van het landgoed zelf te proeven en te verkrijgen. Tevens demonstraties en workshops. Kinderen kunnen zich vermaken in de kinderboerderij of bij het poppentheater, knutselen of meedoen aan activiteiten in de centrale ring.

Waar Beesd (zo´n 14 kilometer van Camping de Vergarde)
Wanneer 15 t/m 19 augustus 2018
Website  www.marienwaerdt.nl

Culemborg Blues

Beschrijving

Het evenement Culemborg Blues is een gratis bluesevenement dat jaarlijks in Culemborg plaatsvindt op de 4e zaterdag van augustus. Het evenement wordt georganiseerd door Stichting Culemborg Blues. In 1994 werd Culemborg Blues voor het eerst gehouden. Het festival wordt gehouden op verschillende buitenpodia in de historische binnenstad van Culemborg. Voor het middeleeuwse stadhuis staat het hoofdpodium.

Waar Culemborg (zo'n 13 kilometer van Camping de Vergarde)
Wanneer 24 en 25 augustus 2018
Website www.culemborgblues.nl

Chateau Buren

Beschrijving

Het evenement Chateau voor Buren is een wijnfestival waar u kunt genieten van heerlijke wijnen uit diverse streken. Het evenement vindt plaats in het pittoreske Buren van 13.00 uur tot 18.00 uur. Bij de ingang koopt u een speciaal wijnglas voor €10,00 waarmee u bij verschillende stands wijn kunt proeven.

Waar Buren (zo'n 2 kilometer van Camping de Vergarde)
Wanneer 26 augustus 2018
Website https://www.burenstad.nl/site/chateau-voor-buren

........................

.....

  September 2018

Appelpop

Beschrijving

Groot en gratis popfestival aan de Waalkade in Tiel. Verschillende bandjes, Dj's, zangers en zangeressen brengen hun muziek ten gehore in een grote feesttent. Het is een groot feest waar jaarlijks verspreidt over 2 dagen zo´n 170.000 bezoekers.

Waar Tiel-waalkade (circa 9 km vanaf Camping de Vergarde)
Wanneer 7 en 8 september 2018
Website http://www.appelpop.nl/

.......................

........................

Fruitcorso

Beschrijving

In Tiel wordt voor de 58ste keer het fruitcorso gehouden. Aan de prachtige deelnemende wagen werken veel dorpen mee uit de gemeente Buren.

Waar Tiel-centrum (circa 7 km vanaf Camping de Vergarde)
Wanneer 15 september 2018, 13:00 uur
Website http://www.fruitcorso.nl/

......................

........................


Kermis

Beschrijving

Drie dagen kermis in het hart van het dorp.  De kermiscommisie heeft er weer voor gezorgd dat er een groot aantal attracties zijn.

Waar Ingen (zo'n 14.5 kilometer van Camping de Vergarde)
Wanneer Nog niet bekend

........................

......................


Internationale Kunstmarkt

Beschrijving

In de tuinen van het Museum der Koninklijke Marechaussee, zijn ruim tachtig kunstenaars bijeen om hun kunst te tonen en te verkopen. Kunstenaars komen vanuit het gehele land en Duitsland en Belgie. Geopend van 12.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis. Parkeren graag buiten de stadswallen, daar is voldoende gratis parkeergelegenheid. In het stadje zijn alle galleries en kleine winkeltjes geopend. Aan de ingang van het stadje, op de Kornewal zijnde corsowagens te bewonderen.

Waar Buren (zo´n 2 kilometer vanaf Camping de Vergarde)
Wanneer 9 september 2018
Website www.kunstmarktburen.nl

........................

.......................

Tiel Pakt Uit

Beschrijving

Consumenten kunnen in dit weekend profiteren van diverse acties van de winkeliers. Alle deelnemende winkeliers laten u tijdens deze weekenden profiteren van kortingen. Daarnaast zijn er modeshows, muziek- en dansvoorstellingen en speciale attracties voor de kinderen. Parkeren tijdens deze dagen is gratis.

Waar Tiel-centrum (circa 7 km vanaf Camping de Vergarde)
Wanneer Nog niet bekend
Website https://www.tiel-pakt-uit.nl/

Fruitcorso Tiel diashowBumbella met 2 kinderen op een bankje. Bumbella is de mascotte van camping de Vergarde in de Betuwe.