Ga direct naar:
Culemborg

 

Culemborg

13 km ten noordwesten van camping de Vergarde vindt u het stadje Culemborg. Culemborg telt ruim 27000 inwoners en ligt prachtig aan de Lek.

 

Vanuit het NS station in Culemborg vertrekt Arriva buslijn 46 naar Tiel. Deze bus heeft ook een halte in Erichem op zo'n 200 meter vanaf de ingang van de camping.

 

Bezienswaardigheden

Het centrum van Culemborg is een bezoekje waard. Via de oude stadspoort bereikt u de pittoreske markt. Pronkstuk van de markt is het Middeleeuwse stadhuis.

Culemborg ligt aan de Hollandse waterlinie. Als onderdeel van deze verdedigingslinie ligt het Fort "Werk aan het spoel" welke vanaf 2011 opengesteld is voor publiek. Een leuk idee voor een uitje is om hier het liniepontje over de rivier de Lek te nemen naar twee andere forten (fort Everdingen en fort Honswijk).

 

 

 

 

Voorzieningen

Culemborg heeft een ruim aanbod aan voorzieningen. Het oude centrum is een auto-vrije winkelzone met een grote verscheidenheid aan winkels.

 

Op het industrieterrein van Culemborg treft u veel meubelfabrieken met hun toonzalen, maar ook een ruim aanbod van andere winkels voor de inrichting van uw huis of (sta)caravan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CulemborgPony Diddi eet bloemetjes. Camping de Vergarde, Betuwe, Gelderland, midden-Nederland