Ga direct naar:
Buren Oranjestad

Drieluik van Buren

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een bezoek aan het idyllische Buren is puur genieten. Kuier langs de mooie bezienswaardigheden die Buren bezit; historische gebouwen, stadsmuren en wallen, de grachten, de schitterende Sint Lambertuskerk met fraaie toren, de waag, de stadspoort met poortgebouw en de molen. Of bezoek eens het kasteelplantsoen, het weeshuis, de musea, de waag en de synagoge. Kijk rond in de leuke winkeltjes en smul in de lokale restaurants (overzicht van de vele restaurants van Buren)

 

Toeristische informatie Buren

Het stadje Buren telt slechts 2210 inwoners. Het stadje Buren is één van de 14 kernen van de gemeente Buren (ruim 25.000 inwoners). Ook camping de Vergarde ligt in de gemeente Buren.

 

 

 Sint Lambertuskerk van Buren

Op slechts 3 kilometer afstand van Camping de Vergarde ligt het historische vestingstadje Buren (Gelderland). Het meer dan 600 jaar oude vestingstadje Buren is een bezoek meer dan waard. Als u vanuit de camping linksaf door het dorp Erichem heen rijdt, ziet u aan het einde van de Erichemseweg de Middeleeuwse stadsmuren en wallen en de historische gebouwen van "Oranjestad" Buren verrijzen.

Buren siert zich graag met de titel ’Oranjestad’, want in dit stadje is Willem van Oranje in 1551 gehuwd met Anna van Egmond. Ook nu nog draagt onze regerende vorstin de titel Gravin van Buren.

En herinnert u zich nog koning Willem-Alexander die de elfstedentocht reed als W.A. van Buren?

 

 

 

 

Oranjestad BurenPony Diddi eet bloemetjes. Camping de Vergarde, Betuwe, Gelderland, midden-Nederland