Ga direct naar:
kersenroute

Beschrijving Fietsroute Betuwse Kersenroute:

De culinaire kersenroute is een fietsroute die u langs vele kersenboomgaarden in de Betuwe leidt. NB deze fietsroute volgt niet altijd het knooppunten route systeem. U kunt wel gratis een routebeschrijving in de receptie afhalen.

 

Afstand Fietsroute: 55 km

 

We rijden de camping af en gaan rechtsaf op de Erichemseweg. We volgen de route naar knooppunt 01. Bij knooppunt 01 gaan we de Beemdsestraat in naar knooppunt 68. Einde weg linksaf de molenstraat op richting knooppunt 69. U bent nu in Zoelen. We vervolgen de route richting knooppunt 72 net over het Amsterdam Rijnkanaal. Na de brug rijden we rechtdoor over de Beldertse weg op het fietspad naar de rotonde. Bij de rotonde rechtsaf tussen twee waterplassen door op de Mauriksestraat.

 

Einde Mauriksestraat linksaf Grote Brugse Grintweg, meteen rechtsaf Blauwe kampseweg. U komt nu bij fietsknooppunt 04. We rijden rechtdoor de Ommerenveldseweg op en gaan rechtsaf de Bloembosweg op. Linksaf Zijveling. Voorzichtig Provinciale weg oversteken, linksaf fietspad langs deze weg. U komt nu bij fietsknooppunt 06. We gaan rechtsaf Hogestraat in en komen bij knooppunt 07. We gaan rechtsaf Voorstraat in, deze gaat over in Dokter van Noortstraat. Bij het Wapen van Lienden linksaf Dorpstraat, voor de kerk rechtsaf papestraat.

 

Na de tennisbanen rechtsaf Rijndijk, Rijnbandijk. Voorzichtig betuwsestraat oversteken, dijkje volgen. U komt nu bij knooppunt 90. U rijdt hiervandaan naar knooppunt 93. We gan nu richting knooppunt 51 maar wijken van het fietsroutenetwerk af net nadat we de snelweg gepasseerd zijn. We vervolgen bij de rotonde dan het fietspad langs Mc Donalds op de drukke Cuneraweg. We vervolgen de Cuneraweg totdat we de dijk oprijden. hier staat het monument "kikvors op zandzakken" ter herinnering aan het hoge water in 1995.

 

Op de Waalbandijk rechtsaf richting IJzendoorn. In IJzendoorn rechtsaf de dijk af op de Lappenafweg. Einde weg linksaf Keizerstraat, u komt nu bij knooppunt 51 en rijdt door naar knooppunt 50 alwaar de Keizerstraat overgaat in de Weijenburgsestraat. Langs het kasteel en bij de kerk linksaf Ooisestraat. Onder het viaduct door en dan 2e weg rechtsaf Medensteinsestraat. we rijden de Waalbandijk op en pakken hier de fietsroute naar knooppunt 83 op. Dit leidt ons tot de brug en sluizen in het Amsterdamrijnkanaal. We vervolgen de fietsroute naar knooppunt 83. In Tiel bij knooppunt 83 gaan we een klein stukje verder naar knooppunt 82 en rijden over de dijk door naar knooppunt 44 en 23. Bij knooppunt 23 rechtsaf richting knoopunt 40. Doorrijden naar knooppunt 41, spoorweg en Linge oversteken naar knooppunt 42. We steken de A15 en betuwelijn over naar knooppunt 43.

 

Vanaf knooppunt 43 gaan we het laageinde op richting knooppunt 59. Het Laageinde loopt langs de Linge en gaat over in de Erichemsekade. Na een paar kilometer neemt u de afslag rechtsaf Mierlingsestraat. Op de Mierlingsestraat houdt u links aan. Aan het einde van de weg gaat u rechtsaf en direct weer linksaf de Mierlingsestraat op. U komt nu aan op knooppunt 66 in Erichem. U slaat hier rechtsaf en komt dan vanzelf op de camping. Einde Fietsroute Betuwse kersenroute.

 

kersenroute diashowFred Pret en Bumbella aan het steppen. Fred Pret en Bumbella zijn typetjes van camping de Vergarde in midden-Nederland