Ga direct naar:
Betuws Fruitteelt Museum

Het Museum

Ruim een eeuw geschiedenis van de fruitteelt kunt u bekijken in het Betuws fruitteeltmuseum.

U waant zich terug in de tijd van de vroegere fruittelers. U treft realistische taferelen (met geluid) aan van een fruittelersfamilie anno 1910 en een veiling uit de jaren vijftig. Verder zijn naast specifieke attributen van de fruitteelt zoals spuiten, snoeigereedschap, controleattributen en sorteermachines ook een groot aantal werktuigen van aanverwante ambachten geëxposeerd. 

 

De fruitoogst

Appels en peren die goed bewaard konden worden, werden op zolder neergelegd. Zoete appels werden meestal geschild, in vieren gedeeld en gedroogd. De gedroogde appeltjes werden thuis in blikken trommels opgeborgen en later in water geweekt en verwerkt tot stamppot. Je kon ze ook door de gort doen en eten met stroop of bruine suiker. Voor velen was dat een lekkernij!Zulke en andere verhalen kunt u bij ons in de praktijk zien en lezen.

 

Openingstijden:

Het museum is niet meer geopend voor bezoekers.

 

Taveerne, eethuis & terras de Appel.

Naast het museum is een uitgebreide horecagelegenheid aanwezig. In het gezellige ingerichte eethuis kunnen groepen tot 150 personen ontvangen worden. Bij goed weer kunt u op het sfeervolle terras plaatsnemen. Voor groepen zijn er veel aantrekkelijke arrangementen, zoals koffietafels en lunches.

Andere activiteiten.

Om uw middagje uit helemaal compleet te maken kunt u naast een museum bezoek ook midgetgolfen, bloemschikworkshop volgen, fruitbingo spelen of een film over de fruitteelt bekijken.
kindvriendelijke camping in de Betuwe Gelderland