Ga direct naar:
Fietsroute Lek en Nederrijn

Beschrijving Fietsroute Lek en Nederrijn:

Deze hele afwisselende fietsroute geeft u een goed beeld van het landschappelijke schoon van het rivierengebied. U komt langs pittoreske Betuwse dorpjes zoals Zoelen, Maurik, Rijswijk, Beusichem, Zoelmond, Asch en uiteraard Erichem. U komt vlak langs de historische stad Wijk bij Duurstede en rijdt dwars door een ander historisch stadje, Buren. U rijdt op de dijken van de Lek en van de Nederijn en kunt genieten van de vergezichten over de rivier en zijn uiterwaarden. Voor een 'maximale rivierbelevenis' steekt u beide rivieren ook nog eens over met een pontje.

 

Afstand Fietsroute: 38 Km

 

Knooppunten Fietsroute:

01 68 69 72 73 37 15 96 43 36 65 64 66

 

 

Knooppunt Beschrijving Fietsroute
  U gaat vanaf de camping rechtsaf, de Erichemseweg.
01 U gaat richting Zoelen naar knooppunt 68
68 U slaat linksaf richting knooppunt 69
69 U bent nu vlakbij kasteel Soelen. u rijdt Zoelen uit, het Amsterdam-Rijnkanaal over naar knooppunt 72
72 U vervolgt u weg naar Maurik richting knooppunt 80.
73 Bovenop de Rijnbandijk heeft u een mooi uitzicht over de Nederrijn. Hier gaan we linksaf en vervolgen de dijk voor bijna 5 km naar knooppunt 37.
37 U neemt het "Wijkse Veer" naar knooppunt 15 toe. Aan de andere kant van de Neder Rijn ziet u Wijk bij Duurstede liggen. Door de oversteek met de pont verlaat u de Betuwe (provincie Gelderland) en komt in de provincie Utrecht.
15 U bevindt zich nu zo'n kilometer van Wijk bij Duurstede af (knooppunt 14). Een historisch plaatsje dat het bezoeken meer dan waard is. Voor het vervolg van deze fietsroute laten we echter "Wijk" rechts liggen en rijden verder naar knooppunt 96.
96 We steken met de pont over naar knooppunt 43. Door de oversteek met de pont verlaat u de provincie Utrecht en komt u weer in de Betuwe (provincie Gelderland)
43 U rijdt nu door het pittoreske dorp Beusichem naar knooppunt 36
36 Via de dorpjes Zoelmond en Asch rijdt u naar Knooppunt 65
65 U rijdt verder door Oranjestad Buren naar knooppunt 64
64 U rijdt verder richting Erichem, knooppunt 66
66

U bent nu in het centrum van Erichem. U rijdt hier rechtdoor richting knooppunt 01 en komt dan vanzelf langs camping de Vergarde

Einde Fietsroute

 Fred Pret en Bumbella aan het steppen. Fred Pret en Bumbella zijn typetjes van camping de Vergarde in midden-Nederland