Ga direct naar:
Tiel


 

 

 

 

  

 

 

 

Flipje's Tiel

Tiels 'Flipje', wie kent hem niet? Op slechts 7 km van Camping de Vergarde ligt het centrum van Tiel, de grootste stad van de Betuwe. Alhoewel Tiel maar zo'n 40.000 inwoners telt, heeft deze stad door zijn streekfunctie een grote verscheidenheid aan faciliteiten en winkels.

 

En wilt u meer over Tiel en Flipje weten? Bezoek dan het Flipje en Streekmuseum Tiel.

 

Voornaamste voorzieningen:

Bioscoop, bowling, ziekenhuis, overdekt zwembad Sportplaza (kortingskaartjes te koop in de receptie), theater Agnietenhof.

Boodschappen

Als u vanuit Camping de Vergarde terugrijdt naar de A15 en de snelweg oversteekt, komt u bij de derde rotonde aan de rechterkant het winkelcentrum Kwadrant tegen. In dit winkelcentrum, kunt u terecht voor alle dagelijkse boodschappen.

 

Gezellig winkelen

Tiel heeft een gezellige binnenstad met winkeltjes en boetiekjes die voor ieder wat wils bieden. Ook zijn er natuurlijk gezellige terrasjes en eethuisjes in de binnenstad.

Aan de Waal

Opvallend aan Tiel is zijn ligging aan de Waal. Als u het centrum richting het zuiden even uit wandelt, komt u op de Waalkade. U krijgt hier een weids uitzicht over de Waal. Als het water niet te hoog staat is de Waalkade een heel groot parkeerterrein. Zo is parkeren in Tiel dicht bij de stad nooit een probleem.

 

Evenementen

In het tweede weekend van september wordt het gratis tweedaagse popfestival Appelpop op de Waalkade gehouden. In hetzelfde weekend vindt ook het welbekende Fruitcorso plaats.

TielBumbella met duim omhoog.
Bumbella is een typetje van camping de Vergarde in de Betuwe, Gelderland, midden-Nederland