Ga direct naar:
Evenementen in de Betuwe

 April 2015

Tiel Pakt Uit

Beschrijving: Consumenten kunnen in dit weekend profiteren van diverse acties van de winkeliers. Alle deelnemende winkeliers laten u profiteren van kortingen of een cadeautje bij uw aankopen of presenteren hun nieuwe collecties etc.

 

Waar:  Tiel-centrum (circa 7 km vanaf Camping de Vergarde)

 

Wanneer: 27, 28 en 29 maart 2015

Rode kruis bloesemtocht Geldermalsen

 

Beschrijving: Deze wandeltocht start in Geldermalsen en voert de deelnemers door de mooiste delen van de Betuwe waar de Koninklijke Landmacht een aantal bruggen 'slaat' over de rivier de Linge. Zo komen wandelaars op plaatsen en particuliere terreinen die normaal voor het publiek niet toegankelijk zijn. Er zijn vier wandelafstanden en drie afstanden voor liefhebbers van nordic walking op een apart parcours.

Waar:  
Geldermalsen, Veilinghallen vlakbij het NS station (zo'n 13 km vanaf Camping de Vergarde)

Wanneer:
 
18 april 2015

Website:
 http://www.rodekruisbloesemtocht.nl/

Antiekveiling en rommelmarkt

 

Beschrijving: Jaarlijks wordt er op het terrein van garagebedrijf van Mourik een niet meer weg te denken antiekveiling gehouden. De opbrengst daarvan is voor het onderhoudsfonds van de prachtige Sint Joriskerk in Erichem. Aanvang 13.00 uur. Toegang gratis

 

Waar: Erichem, garagebedrijf van Mourik (zo´n 160 meter van Camping de Vergarde)

 

Wanneer: 6 april 2015 (2e Paasdag)

 Mei 2015


 Jaarmarkt Buren

 

Beschrijving: In de binnenstad van Buren wordt er jaarlijks een jaarmarkt gehouden. De opbrengst daarvan is bestemd voor de restauratie van het ruim 100 jarige R. Kerk ST, Gregorius. Geopend van 10.00 tot 17.00. De toegang is gratis en parkeren is buiten de binnenstad.

 

Waar: Buren, binnenstad

 

Wanneer: Nog niet bekend

 

 


TrekkerTrek

 

 Beschrijving: De Tractorpulling en truckpulling welke jaarlijks in het hart van het dorp Erichem worden gehouden, zijn uitgegroeid tot een van de grootste evenementen in het Rivierengebied. De opbrengsten daarvan zijn bestemd voor het onderhoudsfonds van de St. Joriskerk en het dorpshuis. Het evenement duurt 2 dagen. Daarna is er een groot tentfeest.

 

Waar:  Erichem, aan de andere kant van ons dorp

Wanneer:
15 mei en 16 mei 2015

Website:
http://www.erichem.net/

 

 


Betuwse Fiets-4-daagse

 

Beschrijving: Op de fiets mis je van de Betuwe niets. Onder dat motto wordt de 29ste Betuwse fietsvierdaagse gehouden. Prachtige routes zijn uitgezet. Afstanden van 20, 40, 60 en 80 kilometer. Start vanaf het dorpshuis 'De Avezaathen', tussen 08.30 en 11.00 uur. Voorinschrijving: Kinderen tot 12 jaar € 5,- en volwassenen € 8,-.

 

Waar:  Kerk-Avezaath, Dorpshuis (minder dan 2 km vanaf Camping de Vergarde)

 

Wanneer: 14  t/m 17 mei 2015

 

Website: http://www.betuwsefietsvierdaagse.nl/

 

Kunstmarkt Buren

Beschrijving: In de tuinen van het voormalig Koninklijke weeshuis, thans het Museum der koninklijke Marechaussee, aan de Weeshuiswal, wordt een grote kunstmarkt gehouden. Ruim 80 kunstenaars uit het gehele land, Belgie en Duitsland zijn aanwezig om hun werk te tonen. Geopend van 12.00 tot 17.00. De toegang is gratis en graag parkeren buiten de stadswallen.


 

 Waar: Buren, Museum der Koninklijke Marechaussee (zo´n 2.8 kilometer van Camping de Vergarde)

 
 

Wanneer: 17 mei 2015


  

Website: www.kunstmarktburen.nl

 

 

 


Pinkstermarkt

 

Beschrijving: Vandaag wordt op het Marktplein de jaarlijkse Pinkstermarkt gehouden. Duizenden mensen komen weer naar Lienden om met elkaar bij te praten, want iemand die ooit iets in zijn leven met Lienden heeft gehad komt om vrienden en kennissen te ontmoeten. De markt begint om 12.00 uur. Voor de toeristen in de gemeente Buren is dit evenement een aanrader! Dan is de plaats om even bij te komen Het Wapen van Lienden. Linda en Tries hebben de koffie al vroeg klaar. Vanaf 9.00 uur bent u welkom.

 

Waar: Lienden, Marktplein (zo´n 16 kilometer van Camping de Vergarde)

 

Wanneer: 25 mei 2015

 

 


Dorpsfeesten en Jaarmarkt

Beschrijving: Bij de dorpsfeesten behoort een grote jaarmarkt met allerlei activiteiten. De markt is van 10.00 tot 16.00 uur. Toegang is gratis.

 


Waar: Eck en Wiel (zo´n 14 kilometer van Camping de Vergarde


  

Wanneer:  30 mei 2015

 


Aschepoestermarkt

 

Beschrijving: Voor de 32e maal wordt in het dorp de Aschenpoester jaarmarkt gehouden. Een dorpsfeest met leuke kramen, 2e hands spullen, muziek, zang en een playbackshow. Opbrengst gaat naar het onderhoudsfonds van de kerk. Markt van 09.00 tot 18.00.

 

Waar: Asch, midden in het dorp (zo´n 6 kilometer van Camping de Vergarde)

 

Wanneer: Nog niet bekend

 

 


Dweilen in Zoelen

 

Beschrijving: Het is alweer de 18e Zoelse Dweildag. Ruim dertig dweilorkesten zullen in Zoelen strijden om de grote prijs van Zoelen. Naast het   muziekfestijn staan 200 kramen in het dorp opgesteld. Aanvang om 12.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis en het parkeren is gratis, maar wel op de daarvoor aangegeven plaatsen. Opbrengst voor de verenigingen in het mooie dorp.

Waar:  Zoelen (circa 5 km vanaf Camping de Vergarde)

Wanneer:
 3
 mei 2015

Website:
http://www.dweildagzoelen.nl/

 

 

  

  Juni 2015

 
Jaarmarkt en rommelmarkt

Beschrijving: het ene jaar wordt de markt in kerk Avezaath en het andere jaar in Kapel Avezaath gehouden. Onder de naam ´Avezaath´s allerlei´, probeert de organisatie geld bijeen te brengen voor het onderhoud van de twee mooie kerkjes. Dit jaar wordt de markt in Kapel Avezaath gehouden en wel rond de kerk.

Waar: Kapel Avezaath, rond de kerk (zo´n 4.6 kilometer van Camping de Vergarde)

Wanneer: Nog niet bekend

 


Streetparade en Taptoe Tiel

 

Beschrijving: Concert van blaaskapellen in de stad Tiel. Verschillende muziekgroepen zullen hun kunsten ten gehore brengen tijdens een gezellige dag in Tiel.

Waar: 
Tiel-centrum (circa 7 km vanaf Camping de Vergarde)

Wanneer: 6 juni 2015  

Website: http://www.taptoetiel.nl/

 

 


Tielse Toeterdag en Braderie

Beschrijving: De Tielse Toeterdag bestaat uit een blaaskapellenfestival in combinatie met een braderie in het winkelhart van Tiel en het is dan tevens koopzondag. De braderie trekt de laatste jaren meer dan 10.000 bezoekers en onderscheid zich met 180 kramen als de grootste in de regio. Het begint om 11 uur en het is rond 17 uur weer afgelopen. Toegang gratis

 

Waar: Tiel-centrum (circa 7 km vanaf Camping de Vergarde)


 

Wanneer: 7 juni 2015

 

Website: http://www.taptoetiel.nl/

Pinksterfeesten Kermis en Taptoe organisatie Amicitia

 

Beschrijving: Ook dit jaar wordt er weer op het Marktplein van Lienden een grote Taptoe gehouden. Diverse muziekcorpsen verlenen hun medewerking. Vorig jaar werd de lange reeks van Taptoes weer voort gezet. Het resultaat mocht er zijn. Muziekliefhebbers kwamen masaal genieten. Het belooft ook nu weer een waar muziekfeest te worden. De aanvang is om 19.30. De toegang is gratis. Ook is er dit weekend kermis.

Waar: Lienden (zo´n 16 kilometer van Camping de Vergarde)

 

Wanneer: 7 juni en 9 juni 2015

 

Website: www.amicitia.lienden.nl

 Rommelmarkt

Beschrijving: De laatste zaterdag van augustus wordt in en rond het Verenigingsgebouw De Rozenhoek, aan de Rozenstraat, een rommelmarkt gehouden. Vooral de veiling trekt grote belangstelling. Er wordt veel antiek en curiosa geveild. Vanaf 10.00 uur tot 13.00 uur. Tientalle vrijwilligers zetten zich voor dit jaarlijkse gebeuren in. Toegang is gratis.

 

Waar: Ravenswaai, Stefanuskerk (zo´n 8 kilometer van Camping de Vergarde)

 

Wanneer: Nog niet bekend

 

 

Paardenjaarmarkt Beusichem                                                                                                     

Beschrijving: Al sinds 1461 organiseert Beusichem jaarlijks een paardenmarkt. De jaarlijkse kermis is daar omheengegroeid. Vier dagen feest voor jong en oud. Op zaterdag is de paardenmarkt van 7.00 tot 12.00 uur.


Waar: 
Beusichem (10 km ten noorden van Camping de Vergarde)

Wanneer:
 
20 juni 2015 met een paardenmarkt, kermis en braderie

Website:
http://www.paardenjaarmarkt.nl/

 

 


Juli 2015 

Betuws Spektakel

Beschrijving: Alweer de 23e zomereditie van het Betuws Spektakel. Jong en oud viert samen feest en dat is duidelijk te zien aan het muziekaanboed in de verschillende tenten met diverse podia.

Eer staan weer vele artiesten op het programma, van dance, rap, piraten, pop, rock, drum & bass, tiroler tot aan feestmuziek. 

 

Waar: Beusichem, aan de Hennisdijk

 

Wanneer: 3, 4 en 5 juli 2015Augustus 2015

 

Stadswandeling

Beschrijving: Voor belangstellende wordt er een stadswandeling door de historische stad Buren gehouden. Onder leiding van een deskundige gids, gaat de wandeling door eeuwen ouden straatjes. Er wordt verteld over de kanonnen, de stadswal, de pomp en de monumentale panden die Buren rijk is. De kosten zijn € 3,-

 

Waar: Buren (zo´n 2 kilometer van Camping de Vergarde)

 

Wanneer: 14, 23 en 28 augustus 2015

 

Website: www.buren-toeristeninfo.nl

 

 


Landgoedfair Marienwaerdt

Beschrijving: Ruim 140 standhouders presenteren een divers aanbod van landelijke producten, smaakvolle (buiten)kleding, sieraden, tuinaccessoires- en meubelen, planten, brocante en antiek. In de 'culinaire weide' bieden kleine ondernemers hun biologische producten aan. Ook zijn de delicatessen van het landgoed zelf te proeven en te verkrijgen. Tevens demonstraties en workshops. Kinderen kunnen zich vermaken in de kinderboerderij of bij het poppentheater, knutselen of meedoen aan activiteiten in de centrale ring.

 

Waar: Beesd (zo´n 14 kilometer van Camping de Vergarde)

 

Wanneer: 19 t/m 23 augustus 2015

 

Website: www.marienwaerdt.nl

 

Culemborg Blues

Beschrijving: Het evenement Culemborg Blues is een gratis bluesevenement dat jaarlijks in Culemborg plaatsvindt op de 4e zaterdag van augustus. Het evenement wordt georganiseerd door Stichting Culemborg Blues. In 1994 werd Culemborg Blues voor het eerst gehouden. Het festival wordt gehouden op verschillende buitenpodia in de historische binnenstad van Culemborg. Voor het middeleeuwse stadhuis staat het hoofdpodium.

 

Waar: Culemborg (zo´n kilometer van Camping de Vergarde)

Wanneer: 22 augustus 2015

Website: www.culemborgblues.nl

 

  September 2015

Appelpop

Beschrijving: Groot en gratis popfestival aan de Waalkade in Tiel. Verschillende bandjes, Dj's, zangers en zangeressen brengen hun muziek ten gehore in een grote feesttent. Het is een groot feest waar jaarlijks verspreidt over 2 dagen zo´n 170.000 bezoekers.


Waar:  
Tiel-waalkade (circa 9 km vanaf Camping de Vergarde)

Wanneer:
 11 en 12 september 2015

Website:
 http://www.appelpop.nl/

 

Fruitcorso

Beschrijving: In Tiel wordt voor de 53ste keer het fruitcorso gehouden. Aan de prachtige deelnemende wagen werken veel dorpen mee uit de gemeente Buren.

 

Waar:  Tiel-centrum (circa 7 km vanaf Camping de Vergarde)

Wanneer:
  19 september 2015, 13:00 uur

Website:
http://www.fruitcorso.nl/


Kermis

Beschrijving: Drie dagen kermis in het hart van het dorp.  De kermiscommisie heeft er weer voor gezorgd dat er een groot aantal attracties zijn.

 

 

 Waar: Ingen (zo´n 14.5 kilometer van Camping de Vergarde)

 

Wanneer: Nog niet bekend

 


Internationale Kunstmarkt

Beschrijving: In de tuinen van het Museum der Koninklijke Marechaussee, zijn ruim tachtig kunstenaars bijeen om hun kunst te tonen en te verkopen. Kunstenaars komen vanuit het gehele land en Duitsland en Belgie. Geopend van 12.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis. Parkeren graag buiten de stadswallen, daar is voldoende gratis parkeergelegenheid. In het stadje zijn alle galleries en kleine winkeltjes geopend. Aan de ingang van het stadje, op de Kornewal zijnde corsowagens te bewonderen.


Waar: Buren (zo´n 2 kilometer vanaf Camping de Vergarde)

 

Wanneer: 13 september 2015

 

Website: www.kunstmarktburen.nl

 

Fruitcorso Tiel diashowBumbella met 2 kinderen op een bankje. Bumbella is de mascotte van camping de Vergarde in de Betuwe.